ELACOAT TopCoat ja TopCoat RAL pinnoitettujen lattioiden ylläpito- ja puhdistusohje

Lattioiden ylläpito- ja puhdistusohje ELACOAT TOPCOAT ja ELACOAT TOPCOAT RAL pinnoitetuille lattioille

Yleistä

Pinnoitetut lattiat tulee suojata huolellisesti rakentamisen ajaksi, näin varmistetaan pinnoitteiden laatu ja hyvä huolto.

Käyttöönottopuhdistus

Ajallisesti oikeaan aikaan ja oikein tehty käyttöönottopuhdistus on ylläpito- ja jaksottaisen hoidon perusta. Keskimäärin käyttöönottopuhdistus voidaan tehdä noin 1 viikon kuluttua lattian pinnoittamisesta. Pinnoitetulta lattialta poistetaan kaikki irtoroskat, mahdolliset öljyt, rasvat, kumijäljet, tai muu hankala lika. Yllä mainittujen puhdistukseen voidaan käyttää rasvanpoistoaineita tai sitruunahappopohjaista pesuainetta sekä hankausta jälkien poistoon. Lattia huuhdellaan huolellisesti erikoispuhdistuksen jälkeen. Lattia pestään lievästi emäksisellä pesuaineella. Harjan tai lattiapesukoneen pesulaikan tulee olla pehmeä, tällä vältytään pinnan naarmuuntuminen.

Huom.! Jos lattialla on rakennusaikaista pölyä, poista se ensin Sani Calc free:llä.

Puhdistuaine: Sani Calc free

Annostus:       10–25 ml / 5 l viileää vettä

Pese lattia violetilla tai vihreällä Twister-laikalla. Käytä tarvittaessa epäsuoraa puhdistusmenetelmää (= imusuulake pidetään ylös nostettuna ja imumoottori pois päältä ensimmäisellä ajokerralla. Toisella ajokerralla imusuulake lasketaan alas ja lattia pestään normaalisti).

Ylläpitosiivous

Lattia puhdistetaan käyttämällä pehmeää harjaa tai mikäli käytetään pesukonetta, myös pehmeä laikka on suositeltavaa. 

Puhdistusaine: Jontec 300-sarjan tuotteet
Annostus: 5–10 ml / 5 litraa viileää vettä

Nihkeä- tai kostea pyyhi lattia mikrokuituisella moppi- tai kuivainpyyhkimellä.

Puhdistusaine: Vesi

Pese lattia violetilla tai vihreällä Twister-laikalla. Käytä tarvittaessa epäsuoraa puhdistusmenetelmää (= imusuulake pidetään ylös nostettuna ja imumoottori pois päältä ensimmäisellä ajokerralla. Toisella ajokerralla imusuulake lasketaan alas ja lattia pestään normaalisti).

Pesuaineina voidaan käyttää myös muita pesuaineita, joiden pH on 7–9, yleisesti käytetyt maalipintojen pesuaineet ovat soveltuvia. Voimakkaiden aineiden käyttöä tulee välttää, liuotteet voivat vahingoittaa pintaa ja näin likaantuminen lisääntyy helpommin. 

Jaksottainen siivous

Puhdistusaine: Vesi

Pese lattia keltaisella Twister-laikalla. Käytä tarvittaessa epäsuoraa puhdistusmenetelmää (= imusuulake pidetään ylös nostettuna ja imumoottori pois päältä ensimmäisellä ajokerralla. Toisella ajokerralla imusuulake lasketaan alas ja lattia pestään normaalisti). Käytä keltaista Twister-laikkaa erittäin likaisille ja naarmuuntuneille lattioille/kohdille esim. tarjoilulinjaston edusta, sisääntuloaulat jne. Toista sama vihreällä Twisterillä.

Suosi lattian ylläpidossa koneellisia menetelmiä. Säännöllinen ja riittävä yhdistelmäkoneen käyttö on tehokas ja nopea tapa pitää lattiat hyvässä kunnossa ja yhdessä jaksottaisen puhdistuksen kanssa siirtää peruspuhdistuksen tarvetta.

Muita hoito-ohjeita

Lattiapinnoitteiden käyttöikää lisää merkittävästi, huolellinen säännöllinen puhdistus edellä mainituilla menetelmillä. Saumat ja tiivisteet tulee tarkistaa säännöllisesti ja niissä havaitut vauriot tulee korjata välittömästi.  Pinnoitteiden vauriot tulee korjata myös välittömästi.

Huonekalut

Käytä huopatassuja huonekaluissa välttääksesi naarmuja. Käytä tuolien alla lattiansuojusta kulumisjälkien välttämiseksi.

Tahrat

Poista tahrat tuoreeltaan. Käytä valmista tahranpoistoainetta tai esim. Jontec Forward free:tä. Annostele tahranpoistoliuos tahralle ja anna vaikuttaa 1–3 min. Hankaa kevyesti, pyyhi tahrakohta puhtaaksi, huuhtele vedellä ja kuivaa. Oikean tuotteen valinnassa, ota tarvittaessa yhteys Diverseyn edustajaan.

Rakennepiirrokset

Kaikki ElaProof-tuotteisiin liittyvät rakennepiirrokset löydät DWG- ja PDF-muodossa ProdLib-palvelusta.

Päivitetty: 01/2023 | MA

Kaikki edellä esitetyt tiedot perustuvat tutkimustuloksiin, nykytietämykseemme ja kokemukseemme. Ne eivät poista tuotteen käyttäjän vastuuta tehdä omia testejä ja kokeita, jotta kaikki tekijät ja olosuhteet, jotka voivat vaikuttaa tuotteiden asennukseen ja käyttöön, tulisi huomioitua. Mitään takeita liittyen ominaisuuksiin tai tuotteen soveltuvuuteen tiettyihin tarkoituksiin ei voida antaa tämän tiedon perusteella. Kaikki kuvaukset, piirrokset, valokuvat, tiedot, suhteet, annoskoot, painot ym. ovat ohjeellisia. Emme ole vastuussa, mikäli tuotetta käytetään vastoin tässä esitettyjä ohjeita. Tuotteen käyttäjän vastuulla on testata tuotteen sopivuus käyttökohteeseen. Vastaamme vain tuotteen laadusta ja takaamme, että se läpäisee kriittisen laaduntarkastuksemme. Tuotetietoja päivitetään säännöllisesti, on kuitenkin käyttäjän vastuulla hankkia viimeisin voimassa oleva tuotetieto, joka löytyy osoitteesta www.elaproof.com. Pidätämme oikeuden muutoksiin. © Build Care Oy