Ilmavuotojen turvallinen tiivistäminen sisätiloissa onnistuu ElaProof Indoorilla

Uudis- ja korjausrakentamisessa puhtaan ja terveellisen sisäilman varmistaminen on ensiarvoisen tärkeää. Saumojen ja ilmavuotokohtien tiivistys sekä radonsuojaus ovat usein rakennusten ylläpidon kriittisimpiä kohtia.

Miksi sisäilmatiivistys on tärkeää?

Tiivistyskorjauksilla pyritään estämään hallitsemattomat ilmavuodot, joita voi tapahtua rakenteiden läpi ja rakenneliittymistä. Ilmavuotojen mukana huoneilmaan voi kulkeutua epäpuhtauksia, jotka voivat heikentää sisäilman laatua ja aiheuttaa oireilua rakennuksen käyttäjissä.

Ilmavuodot voivat heikentää mm.
• ilmanvaihtojärjestelmien toimintaa • lämpöolosuhteita
• sisäilman laatua • rakenteiden palonkestävyyttä

Hyvällä ilmatiiveydellä voidaan tehokkaasti ehkäistä epäpuhtauksien, haitallisten aineiden ja homeiden kulkeutuminen rakennusvaipan rakenteista ja maaperästä rakennuksen sisäilmaan. Ilmatiivis vaipparakenne myös vähentää rakennuksen käyttäjien kokemaa vedon tunnetta sekä helpottaa ilmanvaihdon säätämistä ja tavoiteltujen painesuhteiden saavuttamista.

Elastista tiiveyttä ekologisesti

Isosyanaattivapaa ElaProof Indoor on yksikomponenttinen käyttövalmis vesipohjainen pinnoite rakenteiden ja rakennusten sisäilmatiivistykseen ja radonsuojaukseen. Tuotteen ainutlaatuinen elastisuus ja erinomainen tarttuvuus erilaisille rakennusmateriaaleille mahdollistavat turvallisen ja varman tiivistämisen. ElaProof Indoor pitää saumat tiiviinä rakennusten ja rakenteiden eläessä. Sisätiloissa tuote kuivuu nopeasti ja muodostaa samalla ilmatiiviin kalvon – pääset nopeasti seuraaviin työvaiheisiin turhia odottamatta.

Rakennustietosäätiö on myöntänyt ElaProof Indoorille M1-päästöluokituksen. Luokituksen mukaan parhaaseen M1-luokkaan kuuluvat sisätiloissa käytettävät rakennusmateriaalit, joista haihtuu erittäin vähän mitään yhdisteitä huonetilaan. Tuotteella on myös yleiseurooppalainen sisäkäyttöön tarkoitettujen tuotteiden sertifikaatti Emicode EC 1 ja CE-merkintä. ElaProof Indoor on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

ElaProof Indoorin edut mm.:

Suunnittelijalle
+ Yksi tuote sisäilmatiivistykseen ja radonsuojaukseen
+ Saumaton siveltävä ja ruiskutettava ratkaisu kaikille rakennusmateriaaleille
+ M1-päästöluokitus ja Emicode EC1
+ Markkinoiden paras silloituskyky – 13,9 mm!

Urakoitsijalle / asentajalle
+ Nopea, helppo ja turvallinen asennus – isosyanaattivapaa
+ Kotimainen – tuotetuki ja -koulutus lähellä
+ Kokonaistaloudellinen 1-komponenttinen tuote
+ Erinomainen tartunta useimmille alustoille

Asiakkalle
+ Kustannustehokas, säästöä asennuskuluissa
+ Yksi tuote, monta käyttökohdetta
+ Isosyanaattivapaa tuote – turvallinen ihmisille ja ympäristölle
+ Kotimainen Avainlippu-tuote

ElaProof Indoorin edut