ElaProofin tarina

ElaProof – yli 10-vuoden kehitystyön tulos

Build Care Oy:n perusti turkulainen kemian diplomi-insinööri Vesa Koponen (1943-2019) vuonna 1990 työskenneltyään sitä ennen yli 20 vuoden ajan suomalaisen teollisuuden tuotekehitystehtävissä. Vesan intohimo on tuottaa parempia ratkaisuja suomalaiseen rakentamiseen.

On löydyttävä parempi menetelmä

Yrittäjänä Vesa myi markkinoiden parhaita ratkaisuja pinnoite- ja vesieristysongelmiin. Hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen tarjolla oleviin tuotteisiin. Usein kuultu lause Vesan suusta oli: ”On oltava parempi keino”. Tuotteiden eristyskyky ei kestänyt Suomen sääolosuhteita. Myrkylliset liuottimet aiheuttivat terveyshaittoja ja riskejä sekä työntekijöille että rakennusten käyttäjille. Tuotteiden käyttö edellytti monia työvaiheita tai suojattavan pinnan kallista esikäsittelyä. Tuotteet eivät myöskään kiinnittyneet luotettavasti kaikille materiaaleille tai märälle alustalle. Vesa päätti hakea parempia keinoja.

Vesa teki kokeita autotallissaan

Yli kymmenen vuoden kehitystyön tuloksena on syntynyt täysin uudenlaiseen polymeerikemian innovaatioon perustuva tuotesarja, joka ratkaisee pinnoittamisen ja vesieristämisen pitkäaikaiset ongelmat. Tuhansien Vesan autotallissaan tekemien kokeiden jälkeen markkinoille voidaan nyt tuoda VTT:n testaama ja lukuisissa pilottikohteissa toimivaksi todistettu suojaava elastinen pinnoite – ElaProof-tuoteperhe. (Kehittelytyön aikana tuotteesta käytettiin nimeä Elastop.)

Juha jatkaa isänsä työtä

ElaProof on nyt valmis ja todistetusti toimiva. Vesan kehitystyö on tullut onnistuneeseen päätökseensä ja samalla hän on luovuttanut Build Care Oy:n ja tuotteen oikeudet pojalleen Juha Koposelle.

Kuvassa Juha pinnoittaa isänsä autotallin puuovea ElaProof H-käsimassalla.

Tammikuussa 2017 toteutetun yrityskaupan jälkeen Juha jatkaa isänsä työtä, jonka tarkoitus on tarjota käänteentekevää pinnoiteratkaisua mahdollisimman laajalle asiakaskunnalle sekä Suomessa että vientimarkkinoilla. Vuoden 2017 alusta Build Care Oy:n toiminta on siirtynyt Turusta Vantaalle ja yhtiöön on palkattu tiimi huippuammattilaisia rakentamaan kasvavaa ElaProof-liiketoimintaa.