Suojausratkaisu sahojen kuivaamoiden pinnoittamiseen ja peruskorjaukseen

ElaProof on nopeasti noussut johtavaksi suojausratkaisuksi sahojen hiiliteräksestä ja betonista tehdyissä kamari- ja kanavakuivaamoissa.

Kuivaamoiden betonipintojen rapautuminen ja teräspintojen ruostuminen voidaan estää ElaProof pinnoitteella.

ElaProof-tuotteet tarjoavat pitkäikäisen suojausratkaisun sahojen hiiliteräksestä ja betonista tehdyissä kamari- ja kanavakuivaamoissa. Niissä lämpötila nousee 70 °C-asteeseen, suhteellinen kosteus lähelle 100 %:a ja kuivatettavasta puutavarasta haihtuu korrosoivia ainesosia kuten muurahaishappoa. Tällaisissa maksimaalisen korrosoivissa olosuhteissa ElaProof tarjoaa ylivoimaisen ratkaisun vuosikymmeniä kestävänä pinnoitteena.
Tärkeä yksityiskohta kuivaamoissa ovat rakenteiden saumat, jotka on pidettävä kunnossa laadun ja energiatehokkuuden vuoksi. Vuotavat saumat vaikuttavat kuivaustulokseen myös viereisissä kuivaamoissa sekä kastelevat eristysmateriaalit johtaen lisääntyvään korroosioon sekä energian kulutuksen kasvuun. ElaProofin ja vahvikekankaan avulla saumojen tiivistäminen kestävästi on yksinkertaista ja helppoa.

Kunnossapidon haasteet:

• Ääriolosuhteet altistavat rasitukselle
• Korkea lämpötila +50 – +70 °C
• Kosteat olosuhteet RH 70-100%
• Huomattavat lämpötilanvaihtelut
• Puumateriaalista kuivauksen aikana irtoavat orgaaniset happohöyryt

ElaProof kestää poikkeuksellisia olosuhteita!

Kuivaamoiden peruskorjaaminen koetaan usein haasteelliseksi sopivien pinnoitteiden puuttuessa. Tästä johtuen kuivaamoiden rakenteet ovat usein erittäin huonokuntoisia. Monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta ElaProof on nopeasti noussut johtavaksi suojausratkaisuksi sahojen hiiliteräksestä ja betonista tehdyissä kamari- ja kanavakuivaamoissa.

Sahan kuivaamon kunnostus ElaProofilla
Kuivaamon seinä ennen ElaProof käsittelyä
ElaProof H on helpointa levittää seinälle pitkävartisella telalla. Korkeapaineruiskutuskalustolla ElaProof S-ruiskumassaa ruiskutetaan suoraan pinnoitettavaan kohteeseen.
Kuivaamo ennen ElaProof-pinnoitusta
Kuivaamon seinä ElaProof käsittelyn jälkeen
ElaProof kestää hyvin lämpötila- ja kosteusvaihteluja, siksi se sopii hyvin kuivaamoihin