Build Care Oy

Build Care Oy on suojaaviin pinnoitteisiin erikoistunut suomalainen yritys. Yhtiön toiminnan kivijalka on patentoitu hengittävä ElaProof-pinnoiteteknologia, joka perustuu uraauurtavaan polymeerikemian innovaatioon.

Build Care – uudenaikaisimpien pinnoitteiden kehittäjä ja valmistaja

REACH-hyväksytyistä raaka-aineista kehitetyt vesipohjaiset tuotteet muodostavat kuivuessaan elastisen pinnoitteen, joka suojaa kaiken tyyppisiä materiaaleja. Ympäristöystävälliset, turvalliset ja helppokäyttöiset ElaProof-tuotteet pidentävät rakennusten ja rakennelmien käyttöikää vuosikymmenillä.

Yhtiö on perustettu Turussa vuonna 1990 ja sen kotipaikka on nykyisin Vantaalla. Yhtiö on kokonaan suomalaisessa yksityisessä omistuksessa. Avainlipulla varustetut ElaProof-tuotteet valmistetaan Suomessa ja ne on kehitetty erityisesti pohjolan vaativiin olosuhteisiin.

ElaProof-tuotteen keksijä Vesa Koponen (1943 – 2019) myi yrittäjänä ratkaisuja markkinoiden vaativimpiin vedeneristys- ja korroosio-ongelmiin. Hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen tarjolla oleviin tuotteisiin. Tuotteiden eristyskyky ei kestänyt pitkään pohjoisen vaihtelevia sääolosuhteita. Myrkylliset liuottimet aiheuttivat terveysriskejä sekä työntekijöille että rakennusten käyttäjille. Tuotteiden tartunta ei myöskään ollut luotettava kaikille materiaaleille tai kostealle alustalle. Usein kuultu lause Vesan suusta oli: ”On oltava parempi tapa.”