Build Care – uudenaikaisimpien pinnoitteiden kehittäjä ja valmistaja

Build Care Oy on suojaaviin pinnoitteisiin erikoistunut suomalainen yritys. Yhtiön toiminnan kivijalka on patentoitu hengittävä ElaProof-pinnoiteteknologia, joka perustuu uraauurtavaan polymeerikemian innovaatioon.

REACH-hyväksytyistä raaka-aineista kehitetyt vesipohjaiset tuotteet muodostavat kuivuessaan elastisen pinnoitteen, joka suojaa kaiken tyyppisiä materiaaleja. Ympäristöystävälliset, turvalliset ja helppokäyttöiset ElaProof-tuotteet pidentävät rakennusten ja rakennelmien käyttöikää vuosikymmenillä.

Yhtiö on perustettu Turussa vuonna 1990 ja sen kotipaikka on nykyisin Vantaalla. Yhtiö on kokonaan suomalaisessa yksityisessä omistuksessa. Avainlipulla varustetut ElaProof-tuotteet valmistetaan Suomessa ja ne on kehitetty erityisesti pohjolan vaativiin olosuhteisiin. Vakavarainen yhtiö sai jälleen vuonna 2019 ”Suomen Vahvimmat Yritykset” -tunnustuksen.

ElaProof-tuotteen keksijä Vesa Koponen (1943 – 2019) myi yrittäjänä ratkaisuja markkinoiden vaativimpiin vedeneristys- ja korroosio-ongelmiin. Hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen tarjolla oleviin tuotteisiin. Tuotteiden eristyskyky ei kestänyt pitkään pohjoisen vaihtelevia sääolosuhteita. Myrkylliset liuottimet aiheuttivat terveysriskejä sekä työntekijöille että rakennusten käyttäjille. Tuotteiden tartunta ei myöskään ollut luotettava kaikille materiaaleille tai kostealle alustalle. Usein kuultu lause Vesan suusta oli: ”On oltava parempi tapa.”

Vesa Koposen yli kymmenen vuoden kehitystyön tuloksena syntyi markkinoille täysin uudenlainen polymeerikemian innovaatioon perustuva tuotesarja, joka tarjoaa paremman ratkaisun pinnoittamisen ja vedeneristämisen tarpeisiin. Tuhansien kokeiden jälkeen toimme markkinoille liuotinvapaan ja lukuisissa pilottikohteissa toimivaksi todistetun suojaavan elastisen ElaProof-tuoteperheen. Tuotteiden kehitystyötä, valmistusta ja markkinointia jatketaan ekologisuutta, luotettavuutta ja helppokäyttöisyyttä arvostaen.

Viimeisimpänä tunnustuksena kehitystyöstä Rakennustietosäätiö hyväksyi ElaProof Indoorin päästöluokkaan M1. Rakennusmateriaalien päästöluokitus asettaa vaatimukset tavanomaisissa työ- ja asuintiloissa käytettäville materiaaleille hyvän sisäilman laadun kannalta. Luokituksen mukaan parhaaseen M1-luokkaan kuuluvat sisätiloissa käytettävät rakennus- ja pinnoitemateriaalit, joista haihtuu erittäin vähän mitään yhdisteitä huonetilaan ja ovat hajuttomia.

ElaProof kestää Suomen vaativia sääolosuhteita ympäri vuoden!
Siitä on testi- ja käyttö­kokemuksia jo vuodesta 2005 lähtien. ElaProof soveltuu erinomaisesti erilaisten rakennusmateriaalien pitkäikäiseksi ja suojaavaksi pinnoitteeksi. Sen ominaisuudet ovat parhaimmillaan Suomen vaativissa sääolosuhteissa.

Build Care Oy
Kelatie 6, 01450 Vantaa.
Puhelin: 020 790 2710 | E-mail: info (ät) buildcare.fi
Y-tunnus: 0710945-5

Verkkolaskuosoite
Operaattori: Apix Messaging Oy – 003723327487
Verkkolaskuosoite / OVT-tunnus: 003707109455