Kattojen kunnostus

ElaProof on läpimurto kattojen kunnostamisessa

Kestävä ja vesitiivis ElaProof-pinnoite soveltuu erinomaisesti kattojen pitkäaikaiseksi suojaavaksi pinnoitteeksi. ElaProofilla pelti-, huopa-, tiili- ja mineriitti/varttikaton käyttöikää on helppoa ja edullista jatkaa useilla vuosikymmenillä. ElaProof tarttuu myös kosteisiin pintoihin.

Elastinen pinnoite tarjoaa ratkaisun vaativimpiin vesi- ja kosteuseristyksen ongelmiin sekä rakenteiden rapautumisen ja korroosion pysäyttämiseen. ElaProofin ominaisuudet ovat parhaimmillaan suojaavana pinnoitteena sääolosuhteiden vaihtelua ja UV-säteilyä vastaan. Tuote on kehitetty kestämään Suomen ääriolosuhteita. ElaProof-käsittely ei ole tulityötä (kuten bitumointi) eikä pinnoitteessa ole terveydelle haitallisia aineita.

Laske ElaProofin menekki katollesi tästä!

Lataa tästä ohje läpivientien tekoon katolla ja seinärakenteissa.

Työohje kattojen kunnostamiseen.

Katso ElaProof videot YouTube-kanavaltamme

  • Peltikaton kunnostus, kuva ennen Elaproof pinnoitustyötä.
    Peltikatto ennen käsittelyä

Pinnoitteen levittäminen on helppoa

ElaProof-pinnoitteen käyttäminen on helppoa. Tärkeintä on käsiteltävän pinnan huolellinen puhdistaminen. Yksikomponenttinen tuote on itsessään heti käyttövalmis. Tuote säilyy tavallisessa huoneenlämmössä eikä siinä ole ihmisille tai luonnolle vaarallisia ainesosia, jotka edellyttäisivät erityisiä suojavälineitä. Työkalutkin voi pestä käytön jälkeen tavallisella vedellä. Lukuvinkki: Näin yrittäjä säästi kattoremontissa kymmeniä tuhansia euroja!

ElaProof H on helppo levittää pensselillä tai lastalla halutulle pinnalle. Ruiskutettava ElaProof S -pinnoite saadaan levitettyä tehokkaasti suurille pinnoille. Ruiskumassan käyttö edellyttää korkeapaineruiskua ja on tarkoitettu ensisijaisesti ammattilaiskäyttöön. Tarvittaessa järjestämme koulutuksen ruiskumassan käyttöön. Kauttamme löydät myös urakoitsijan kohteeseesi.

Mineriitti/varttikaton pesu vaatii asbestityöluvan

Mineriitti- eli varttikatto on kuitusementtimateriaalia, joka useimmiten sisältää asbestia. Mineriittikattoja asennettiin 70-80 -luvuilla eli valtaosa katoista on viimeistään nyt huoltoa vailla. Vaikka kattomateriaali sisältää asbestia, joka on syöpävaarallinen aine, ei se käytössä ole asukkaille haitallinen. Asbesti on terveydelle haitallista silloin, kun se vapautuu materiaalista purkutöiden tai pesun ohessa hengitysilmaan ja sitä kautta pääsee ihmiskehoon. Hyväkuntoista mineriittikattoa ei tarvitse purkaa sen sisältämän asbestin takia, vaan se voidaan pesulla ja pinnoituksella saada kauniiksi ja hyvin toimivaksi.

Asbestin käsittelyä koskeva lainsäädäntö on muuttunut vuoden 2016 alusta ja se asettaa vaatimukset myös ulkona tehtäville asbestitöille, joihin mineriittikaton pesu myös lukeutuu. Asbestipurkutyöllä tarkoitetaan asbestia sisältävien rakenteiden ja teknisten järjestelmien purkamista ja poistamista, säilytettävien rakenteiden suojausta, purkukohteen siivoamista ja muuta vastaavaa rakenteiden purkamiseen ja poistamiseen välittömästi liittyvää työtä, jossa voidaan altistua asbestipölylle. Lisäksi asbestipurkutyöhön rinnastetaan rakennuksen ja aluksen asbestia sisältävien rakenteiden ja laitteistojen kunnossapito- tai huoltotyö, jossa muodostuu asbestipölyä. Lupa tarvitaan siten hyvin laajasti erilaisissa asbestitöissä.

Asbestia sisältävän kattopinnoitteen pesu vaatii asbestipurkutyöluvan silloin kun käytetään yli 50 barin pesupainetta. Monien kotikäyttöönkin tarkoitettujen painepesurien pesupaine ylittää 100 baria. Ammattikäyttöön tarkoitettujen pesureiden pesupaine on jopa 400 baria. Vain riittävän korkealla vedenpaineella saadaan mineriitti/varttikaton pinta kyllin puhtaaksi, jotta tartunta uudelle pinnoitukselle on mahdollisimman hyvä.

Kysy lisää! Ammattitaitoiset asbestinpesun yhteistyökumppanimme tekevät työn lain vaatimusten mukaisesti ja turvallisesti.

Muistathan työturvallisuuden työskennellessäsi itsenäisesti!