ElaProof Art&Deco Colour Chipsin asennus

1. Pohjatyöt ovat kaiken A ja O
1.1. Puhdista käsiteltävät pinnat huolellisesti liasta, hiekasta ja pölystä.
1.2. Poista kaikki mahdolliset vanhat maali-, pinnoite- ja ruostekerrokset.
1.3. Pintojen puhdistukseen voit käyttää käsiteltävän pintamateriaalin huomioiden painepesuria, harjaa tai muuta mekaanista puhdistamista.
1.4. Pohjusta huokoiset uudet tai vanhat pinnat (mm. betoni, rapatut pinnat, kipsi ja puu) tarvittaessa ElaProof Primerilla. Käsittely parantaa ElaProofin tartuntaa alustaan tukkien alustan huokosia.

2. Käsittele ensin pystypinnat
2.1. Aloita rajaamalla mahdolliset ylösnostot suojateipillä.
2.2. Pystypintojen ElaProof-käsittely: Käsittele kaikki rajaamasi pystypinnat ElaProofilla. Käytä ensin karkeaa hammaslastaa esim. TKB B2 tai B3. Katso ohje hammaslastan valintaan tämän työohjeen lopusta. Työhjeen ElaProofin levittämiseen löydät tästä.
2.3. Tasoita sitten hammaslastan jättämä pinta mahdollisimman sileäksi metallilastaa käyttämällä.

HUOM! Mikäli pystypintoja on runsaasti, niin etene n. 1-2 metriä kerrallaan välillä hiutaloiden ElaProofilla pinnoitettu alue ohjeen kohdan 2.4. mukaisesti.

2.4. Pystypintojen hiutalointi: Heitä metallilastalla tasoitetulle ElaProof-pinnalle ElaProof Art&Deco Colour Chips värihiutaleet käsin. Tässä vaiheessa voit säätää hiutaleiden määrää lopullisella pinnalla.
2.5. Kun saat hiutaloinnin valmiiksi, muista poistaa suojateippaus!

Anna ElaProof pinnoitteen ja hiutaleiden kuivua rauhassa!
Muista, että ElaProofin kuivuminen on veden haihtumista. Kuivumisaika riippuu kerrospaksuudesta, pohjan imukyvystä ja ympäristön lämpötilasta, kastepisteestä ja suhteellisesta kosteudesta.

3. Vaakapintojen käsittely
3.1. Aloita käsittelemällä kaikki vaakapinnat ElaProofilla. Näin varmistetaan kohteen vedeneristyskyky. Kaada ElaProof suoraan purkista tasaisesti n. 2 m2 alueelle. Käytä ensimmäisen ElaProof-kerroksen levityksessä karkeaa hammaslastaa esim. TKB B2 tai B3.
3.2. Tasoita ElaProof pinta metallilastalla mahdollisimman sileäksi, käyttäen laajoja liikkeitä.

Anna ensimmäisen ElaProof kerroksen kuivua rauhassa yön yli.

3.3. Jatka käsittelemällä vaakapinnat hieman vedellä ohennetulla ElaProofilla (max. 1 tilavuus-%). Kaada ElaProof suoraan purkista tasaisesti n. 2 m2 alueelle, jotta hiutalointi onnistuu helposti. Käytä hienoa hammaslastaa esim. TKB A1 tai A2. Tasoita pinta metallilastalla mahdollisimman sileäksi, käyttäen laajoja liikkeitä.
3.4. Värihiutaleiden levittäminen onnistuu helpoiten käsin heittämällä. Tässä vaiheessa voit säätää hiutaleiden määrää lopullisella pinnalla.

Anna toisen ElaProof kerroksen ja hiutaloinnin kuivua rauhassa yön yli. Kerää ylimääräinen värihiutale talteen ja käsittele pinnat ElaProof TopCoatilla tai PU-Sealerilla kohdan 4. mukaisesti.

4. ELACOAT TOPCOAT käsittely
4.1. Suosittelemme ELACOAT TOPCOATin käyttöä vaakapinnoilla, jotka ovat kulutukselle alttiina, esim. portaat ja lattiat. Tuotteet lisäävät kulutuksen kestoa ja helpottavat kohteen puhtaanapitoa merkittävästi.
4.2. Suojaa jalkineet esim. muovipusseilla, jotta alustaan ei tartu likaa.
4.3. Aloita käsittely pystypinnoista lyhytkarvaisella nukkaamattomalla telalla, kun viimeinen ElaProof-pinta on kuivunut vähintään yhden vuorokauden ajan. Muista poistaa ylimääräinen värihiutale talteen ennen käsittelyä!
4.4. Vaakapinnoille tuote levitetään värihiutaleiden päälle telaamalla lyhytkarvaisella nukkaamattomalla telalla. Kaada tuote suoraan lattialle ja telaa yhdensuuntaisilla liikkeillä.

Sekoitusohje ELACOAT TOPCOAT
Tuote toimitetaan 2-komponenttipakkauksissa, joissa komponentit ovat oikeassa sekoitussuhteessa. Sekoita A-komponenttia vähintään 1-2 minuuttia. Kaada sitten koko B-komponentin sisältö A-komponentin sekaan ja sekoita massaa huolellisesti sopivalla sekoittimella vähintään 2-3 minuuttia, kunnes massa on tasalaatuista. Kaada seos sen jälkeen puhtaaseen astiaan ja sekoita vielä lyhyesti. Vältä ilmakuplien sekoittumista seokseen sekoituksen aikana.

Näin valitset oikean hammaslastan!
ElaProof Art&Deco Colour Chipsin levittämisessä käytetään erilaisia hammaslastoja. Katso taulukosta ohjeet oikean hammaslastan valintaan.

Rakennepiirrokset

Kaikki ElaProof-tuotteisiin liittyvät rakennepiirrokset löydät DWG- ja PDF-muodossa ProdLib-palvelusta.

Päivitetty: 01/2023 | MA

Kaikki edellä esitetyt tiedot perustuvat tutkimustuloksiin, nykytietämykseemme ja kokemukseemme. Ne eivät poista tuotteen käyttäjän vastuuta tehdä omia testejä ja kokeita, jotta kaikki tekijät ja olosuhteet, jotka voivat vaikuttaa tuotteiden asennukseen ja käyttöön, tulisi huomioitua. Mitään takeita liittyen ominaisuuksiin tai tuotteen soveltuvuuteen tiettyihin tarkoituksiin ei voida antaa tämän tiedon perusteella. Kaikki kuvaukset, piirrokset, valokuvat, tiedot, suhteet, annoskoot, painot ym. ovat ohjeellisia. Emme ole vastuussa, mikäli tuotetta käytetään vastoin tässä esitettyjä ohjeita. Tuotteen käyttäjän vastuulla on testata tuotteen sopivuus käyttökohteeseen. Vastaamme vain tuotteen laadusta ja takaamme, että se läpäisee kriittisen laaduntarkastuksemme. Tuotetietoja päivitetään säännöllisesti, on kuitenkin käyttäjän vastuulla hankkia viimeisin voimassa oleva tuotetieto, joka löytyy osoitteesta www.elaproof.com. Pidätämme oikeuden muutoksiin. © Build Care Oy